Embun pun takkan mampu

Posted: May 26, 2010 in seMuA SaMa SaJe

“Embun pun takkan mampu menyubur

sekuntum bunga yang layu pada musim luruh

Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugu
r”

~ antara bait2 korus lirik lagu Kebahagiaan Dalam Perpisahan

Best Lagu ni..bukan sebab Lagu ni dari juara AF..sebab tak nonton AF Langsung..

Tau pun 3-4 ari pas final tu.. cumanya Lirik n Melodi nya bagus…

metafora dalam korus ni amat sesuai untuk

keadaan sekarang ni.. Rasa boring sepi sayu malas risau serba salah.. semua ada…

pakej.. lengkap semuanya

bercampur baur pada saat jam 333 pagi ya amat ini… adat manusia yg tak sempurna

mana ini… hmm ntah la..

—————————–

Tengok mamat ni happy bangga jalan kat bumi kL ini sambiL diperhatikan kawan dia –

DSC_0657

Perasaan takut respek adalah biasa.. Amarah dan Sabar pun sifat manusia biasa walau

ada kontranya disitu  –
DSC_0644

Kalau plan A tak jadi kena ada pLan B. Perancangan mesti betul, tepat.

Gagal merancang, adalah merancang untuk gagal –

DSC_0633

Sepi sunyi gelap sempit macam ni, merdeka… –
DSC_0632

Senyum seindah suria yang membawa cahaya… Seikhlas senyuman… –
DSC_0782

-sani-‘

mungkin magisnya sudah hilang

maafkan aku dan aku maafkan kau

namun  maaf itu tiada erti kalau tak berubah

Advertisements
Comments
  1. baning says:

    nicely done … aku suka yg last tu

  2. azurachan says:

    Wow.. bermadah madah..

    Re: U dah baca ke The Notebook & The Kite Runner?

  3. FarEast says:

    aku mmg suka ayat tu …

    gagal merancang, merancang kegagalan 😉

  4. nice candid bro. daku pun tak tau bila la buleh usung kamera pi tepi jalan rakam aksi manusia lagi. dah lebih setahun rasanya tak amik gambar di jalanan

  5. Salam Sonny Ikmal,

    I think you take excellent photos. You have an eye for details. I have a DSLR too but photos I took are FLAT. Because I am too lazy to adjust the thing.

    Sri Rahayu Mohd Yusop

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s