HoT aiR BaLLooN FieSTa

Posted: October 22, 2009 in seMuA SaMa SaJe

 

1st Putrajaya International Hot Air Balloon FiesTa

photos by Sonny Ikmal

  • WHERE ? – Putrajaya, Precinct 2, adjacent to the Monument Alaf Baru.
  • WHEN ? – 19th to the 22nd of March 2009.

DSC_0146

  • FACTS – IT was a huge success. It’s attract more than a 100,000 turn out through out the 4 day fiesta.

DSC_0513

  • WHo ? – International Hot Air Balloon pilots all over the world such as from Japan, Switzerland, USA, Belgium, New Zealand, France and the Netherlands participated in the event.
  • The beauty of Putrajaya and Malaysia are best seen from the sky. Their experience would indirectly promote others explore Malaysia more.

DSC_0517

DSC_0515

DSC_0134

  • The event attracted the crowd regardless of their race, age, profession or gender.

DSC_0140

yeah..akhirnya..seteLaH pergi ngan cak kaLi pertama bertemu kegagaLaN tanpa BeLoN..peTaNg BeRsaMa cak, LeD,pupu,ez dan rakan2 LaiN hangout BeR FiesTa dan BeRFoRuM..thanks dude..

`saNi`

~ouT~

-info- http://myballoonfiesta.com/

Advertisements
Comments
  1. cik zati says:

    pic #3 tu angle best..!! aku x dpt pon shot mcm ni..semua sebiji2 atas langit jer..sob sob..

    sani..pic 4 tu kalau ko biarkan berwarna lagi best..sbb langit dah biru.. cantik..siap ada awan kepul2 lagi…wahh mesti warna warnii gambar tuu kann 😀

    pic 1st pon best 🙂

  2. meorjay says:

    Salam sani
    Wah! Jeles abg meor tak dpt nak turut sama menembak belon udara panas. Kali terakhir abg meor ambil gambar belon tu dgn menggunakan filem slide sekitar tahun 80’an di dataran merdeka.
    :: Kalau sani nak belajar buat wedding joinlah abg meor.
    :: Sabtu dan ahad ni kat kg merbau sempak, selangor

  3. belon2 ni mmg buat saya frust….

    Entryku hari ini:- 😀

    Hajat hendak memakan nenas
    Belum berbuah baru bertunas
    Hajat melihat belon udara panas
    Sebaliknya jadi hatiku yang panas

  4. eh…
    gmbr belon…
    aku pn ade kat sane…
    mungkin bkn rezeki lg utk kite ketemu mata…
    smlm aku jupe cak je…

    emm kali ni aku vote utk gmbr belon sillhoutte tu…
    heeee…

    psl tilt n shift tu sbnrnye efek dari lens jenis tilt n shift…
    nk tau lebih lanjut ko google je psl lens tilt n shift ni…

  5. cak says:

    mak aii..hebat2 gmbr ko ni bro. serius. segan la aku nak letak pic aku mcm ni.

  6. Littlestars says:

    memang belon tu ada waktu petang jer kan???
    semalam berkesempatan la tengok tu pun sebab bawa pengantin buat outdoor kat situ…termasuk ler belon2 kat frame aku…

  7. ::: yeaahhh akhirnyer, dpt gak tgk rakaman foto event hot balloon
    ::: di m’sia nih yee.. [huhu] bro naik belon tak? shot last tuh
    ::: paling cuuuuunn bro.. tapi shot 2nd last belon oren tuh nampak
    ::: mcm kempis sebelah kanan leerr.. scary! [hehehe] aku penah tgk
    ::: hot balloon suatu ketika dulu di dataran merdeka.. dah lama
    ::: masa tuh aku terlalu muda kot [hikhik] takde kamera di tangan
    ::: just tengok ajer.. masa astro baru diperkenalkan juga ada
    ::: zeppelin [a type of rigid airship yg ada hidrogen balloon
    ::: berbentuk bola ragbi tuh] terbang sekitar bandaraya KL awesome
    ::: sumer tuh masa aku tiada kamera [hehehe]..

    ~ keep on shooting bro! 🙂 😀 8)

  8. hanszzz says:

    ni yg aku xsuke ni..aku pergi penuh harapan..balik penuh kekecewaan…tgk gmbr org lain penuh kepansan taw…huhuhu

  9. fareezkario says:

    aku pon de pg tp aku pegi pagi2 jumaat tu..
    nak g sabtu tp xleh plak..aku ngan yemz de job..huhu
    nnti aku update gak..hehe
    cmmnt:nice color mode pastu dramatic..yg nbr tiga tu..hehe

  10. Azrul says:

    Gambar ke-3 tu best nice siluet !

  11. suka yg b&w tu sani! nice lepak aritu..jumpe lg nanti! =]

  12. kha-men says:

    wah….langit biru!

  13. FarEast says:

    pic no dua tu cantik je background color biru 😉

  14. a'ah says:

    3rd picta..nice shot! keep it up..:)

  15. saupix ahmad says:

    salam sani,

    wah bestnyer hangpa… kat sana ada festival belon panas nih..
    panas gak la aku tgk gambar2 hang nih… kaler maler yang menggetar.. teruja aku ngan pixs 2 dan 4 itu.. 😀

  16. marsolos says:

    salam kenalan.. aku tengah cari member2 yg guna wordpress.. rajin2 la jengok blog aku.. 🙂

  17. pupu says:

    kebiruan disitu hasel penagan d200 ya..

    a200 saya xbuleh la cari mkn camni haha…

    nice man..

  18. FarEast says:

    please support 60 earth hour \O/

  19. andalasadnan says:

    mmg cantik!…
    beruntung boleh amik gmbr kt situ….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s